10 cele mai puternice otrăvuri pe care le poate ucide instantaneu, sau chin pentru ani - ghidul dumneavoastră în

10 cele mai puternice otrăvuri pe care le poate ucide instantaneu, sau chin pentru ani - ghidul dumneavoastră în

În lume există multe otrăvuri natura foarte diferite. Unele dintre ele acționează aproape imediat, altele pot chinuiască ani otrăvite victima, distrugând-l din interior încet. Cu toate acestea, conceptul de otravă nu are limite clare. Totul depinde de concentrația. Și de multe ori una și aceeași substanță poate acționa, de asemenea, ca o otravă mortală, și rolul uneia dintre componentele cele mai importante pentru viață. Un exemplu frapant al acestei dualități sunt vitaminele - chiar și un mic exces de concentrația lor poate distruge complet sănătatea sau ucide pe loc. Aici va oferim o privire la cele 10 substanțe care sunt otravă pură, și o parte a grupului cel mai periculos și rapid.Cianurile numit un grup destul de mare de săruri de cianură. Acestea sunt toate, ca acidul în sine este extrem de otravitoare. In ultimul secol, și acid și clorura de cianogen hidrocianic au fost utilizate ca agenți de război chimic, cât și datorită lor, zeci de mii de vieți.

cianura de potasiu este, de asemenea, renumit pentru toxicitatea sa extremă. 2-300 mg de pulbere albă, care seamănă cu zahăr aparență, suficient pentru a ucide un om adult într-o chestiune de secunde. Datorită o astfel de doză mică și de moarte incredibil de rapidă a acestei otravă au ales să se retragă din viață, Adolf Hitler, Yozef Gebbels, Hermann Goering și alte nazist.

Această otravă a încercat să otrăvească Grigoriya Rasputina. Cu toate acestea, otrăvitori alunecat cianura în vin dulce și prăjituri, fără să știe că zahărul este una dintre cele mai puternice antidoturi otrava. Prin urmare, în cele din urmă, au fost nevoiți să folosească o armă.

2. Bacillus anthracis

Antrax - este boala foarte dificil, în creștere rapidă, care determină bacteria Bacillus anthracis. Există mai multe forme de antrax. Cel mai „inofensivă“ - o piele. Chiar și în absența tratamentului Mortalitatea de la această formă nu depășește 20%. forma Intestinal ucide aproximativ jumătate din cazuri, dar forma pneumonic - este aproape sigur de moarte. Chiar și cu cele mai noi metode moderne de tratament medicilor reușesc să economisească până la 5% dintre pacienți.

Amatoksiny - este un grup de toxine de natura proteinelor conținute în ciuperci otrăvitoare amanitaceae familie, inclusiv în moarte pal Ciupercă. pericolul special al acestor otrăvuri este că acestea sunt „lent“. Noțiuni de bază în corpul uman, ei încep imediat munca lor distructivă, dar prima victimă începe să se simtă disconfort nu mai devreme de 10 de ore, uneori câteva zile, atunci când medicii deja foarte dificil de a face ceva. Chiar dacă un astfel de pacient nu reușește să salveze, se va odihni în continuare a vieții sale care suferă de tulburări dureroase ale ficatului, rinichilor și plămânilor.Stricnină în cantități mari conținute în nuci de chilibuha copac tropical. Este din cauza lor, el a fost primit în 1818 de către chimiști francezi Pelletier si Kavantu. În doze mici de stricnină poate fi folosit ca un medicament care crește metabolismul, îmbunătățește funcția cardiacă și tratamentul paraliziei. El a fost folosit chiar și în mod activ ca un antidot pentru intoxicatii cu barbiturice.

Cu toate acestea, aceasta este una dintre cele mai puternice otrăvuri. Doza letală lui chiar mai puțin decât celebrul cianura de potasiu, dar funcționează mult mai lent. Moartea de la intoxicatii cu stricnina are loc după aproximativ o jumătate de oră de chin teribil și convulsii severe.

Mercurul este extrem de periculoasă în toate formele sale, dar deosebit de puternic dăuna perechii sale și compușii solubili. Chiar și cantități mici de mercur prinse în organism pentru a provoca leziuni severe la nivelul sistemului nervos, ficatul, rinichii și tractul gastro-intestinal.

În cazul în care corpul de cantități mici de proces otrăvire cu mercur merge încet, dar în mod inevitabil, ca otrava nu este afișată, dar în schimb se acumulează. În cele mai vechi timpuri, mercurul este utilizat pe scară largă pentru producerea de oglinzi, și a simțit pentru pălării. Cronică vapori de otravire cu mercur, exprimată în tulburări de comportament până la nebunie completă la momentul respectiv a fost cunoscut sub numele de „boala a Pălărierul vechi.“

Această otravă extrem de puternic se găsește în ficat, lapte și vițel celebru Puffer pește, precum și în piele și ouă ale unor specii de broaște tropicale, caracatițe, crabi si caviar triton California. Cu influența otrăvii europeni întâlnit prima oară în 1774, când echipajul navei James Cook a mâncat pește tropicale necunoscute și de la cină agent de poliție au fost date la porci nave. Dimineața toți oamenii devin grav bolnavi, și porci sufocat.

intoxicatii Tetrodotoxina este foarte gravă, și chiar medicii de azi reușesc să economisească cel puțin jumătate din toate otrăvită.

Ricină - o instalație de otravă extrem de puternic. Acesta reprezintă un pericol mare de boabe mici sale de inhalare. Ricin este de aproximativ 6 ori mai toxic decât cianura de potasiu, ci ca o armă de distrugere în masă nu a fost folosită din cauza dificultăților pur tehnice. Dar, diverse agenții de informații și teroriști sunt foarte „dragoste“ este o substanță. Politicienii și figuri publice primesc scrisori punctuali, pline de ricină. Cu toate acestea, cazul rar vine la moarte, deoarece penetrarea ricină prin plămâni, are o eficiență relativ scăzută. Pentru un rezultat perfect ricină fi administrat direct în sânge.

VX, sau cum este numit, VI-a gazelor face parte din categoria de gaze de război chimic, oferind un efect neuro-paralitic. El, de asemenea, sa născut ca un pesticid nou, dar în curând armata a început să-l folosească pentru propriile lor scopuri. Simptomele de intoxicare cu acest gaz au loc în termen de un minut după inhalare sau contact cu pielea, și moartea are loc în 10-15 minute.

toxină botulinică 10.

Toxina botulinică este produsă de bacteria Clostridium botulinum, care sunt agenții cauzatori ai bolilor periculoase - botulism. Aceasta este cea mai puternică natură organică otravă și unul dintre cele mai puternice otrăvuri din lume. In ultimul secol toxina botulinică a intrat în arsenalul de arme chimice, dar, în același timp, au existat investigații active, legate de utilizarea sa în medicină. Astăzi, un număr foarte mare de persoane care doresc să restabilească cel puțin temporar netezime a pielii, se simt influența acestei otravă teribil, care este parte a popular drog „Botox“, ceea ce confirmă încă o dată corectitudinea celebrelor cuvinte ale marelui Paracelsus, „Toate - otravă totul - medicină; atât determină doza. "