anul nou

Cum să-i spuneți copiilor despre sărbătoarea Anului Nou

poveste interesantă despre Anul Nou pentru copii, povestiri interesante și poezii de Crăciun.

Anul Nou vine

Luminile pe copac luminos,Și sub bradul de Crăciun - cadouri!

călătorie de Crăciun

cadouri primite de la Sf. Nicolae, Sasha a început să se aștepte cadouri Alyonka de la Moș Crăciun. La urma urmei, în curând Anul Nou!

anul nou

Primul Cine a inventat pentru a sărbători Anul Nou? Nimeni nu stie sigur! La urma urmei, această zi este sărbătorită toate națiunile din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, pentru fiecare popor Anul Nou vine în timp util. În plus, există multe tradiții și obiceiuri diferite.

Vrei sa afli mai multe despre cum să sărbătorească Anul Nou în alte țări? Când ceasul începe să lovească miezul nopții, britanicii a deschis ușa din spate a casei. Dintre ei în liniște anul vechi. Cu ultima lovitură deschide ușile din față și de Anul Nou.

În Ungaria, în prima secundă a noului an încep să fluier în copii fluiere, coarne și fluiere. Astfel, a fost scos din casa de duhuri rele și de bucurie apel.

În Germania, de îndată ce ceasul începe să lovească miezul nopții, oameni de diferite vârste ascensiuni pe scaune, mese și scaune. Iar lovitura finală la unison cu felicitări de bucurie „salt în“ în Anul Nou. Imaginați-vă cât de zgomotos au o vacanta!

anul nou

În Italia, luate de apartamente în ultimul minut al anului vechi pentru a arunca feluri de mâncare rupte, haine vechi și chiar mobilier. Zburau petarde, confetti, sparklers. Se spune că, dacă se debaraseze vechi - cumpara noi, chiar mai bine. Și toți copiii se așteaptă vrăjitoarea Befanu, care zboara pe o coadă de mătură pe timp de noapte și prin horn intră în casă. Cadouri Fairy umple pantofi pentru copii, în special agățat de șemineu.

Ajunul Anului Nou spaniol mănâncă struguri. Dar nu doar mananca, dar, de asemenea, un cuvânt de spus. Boabele trebuie să fie exact 12 - câte una pentru fiecare dintre cele douăsprezece luni.În Scandinavia în primele secunde ale noului an a decis groh sub masă, pentru a conduce departe de boala de familie și eșec.

anul nou

copiii japonezi sărbătoresc Anul Nou în haine noi. Se crede că aceasta va aduce noroc si sanatate. În ajunul Anului Nou copiii plasate sub perna model cu imaginea visurilor tale. Dorința de a fi realizat.

Anul Nou în India pot sărbători de opt ori! Într-una din acele zile - Goody Padva - trebuie sa mananci frunzele de neem copac-l. Este foarte amar și gust neplăcut. Dar indienii cred că frunzele protejează persoana de boli și necazuri.

anul nou

În Bulgaria, în mod tradițional sărbătoresc Anul Nou la domiciliu. Înainte de începerea sărbătorii este cel mai tânăr membru al familiei în picioare lângă pomul de Crăciun și să cânte colinde oaspeții. familiile Recunoscător dau daruri pentru el.

anul nou

Care este numele lui Moș Crăciun?

În țara noastră, celebrul bunicul - Moș Crăciun. El este îmbrăcat într-o haină lungă de culoare roșie, cu blana alba. Moș Crăciun o barbă lungă, albă, și în mâinile sale - personalul. El vine să viziteze, nu numai cu daruri, ci și cu asistentul său - nepoata lui Alba ca Zăpada.

În Statele Unite, Canada, Marea Britanie și de Vest numele Europei Moș Crăciun este Moș Crăciun. El este îmbrăcat într-o jachetă de culoare roșie decorate cu blana albă și pantaloni roșii. Pe cap - capac roșu.

În Suedia, doi dintre Moș Crăciun: bunicul cu un nas coroiat și un pitic Yultomten Yulnissaar. Atât cadourile de Anul Nou lăsat pe un pervaz.

În Finlanda, numele bunicului lui de Anul Nou Joulupukki. El are o pălărie înaltă în formă de con și o rochie roșie. Înconjurat de gnomi sale în pălării ascuțite și cape cu blana alba.

Și estonă Moș Crăciun numit Yiuluvana. Se pare că prietenul său Joulupukki.

anul nou

De asemenea, doi dintre Moș Crăciun în Franța. Un nume este Pear Noel, ceea ce înseamnă că „Moș Crăciun“. El este un fel și aduce daruri copiilor în coș. Al doilea nume de scow. Acest om bărbos poartă o pălărie de blană și un drum mantie cald. coșul său tija ascunse pentru copii obraznic și leneș.

În Italia, copiii vine o zână vechi Befana. Ea zboară în casă prin horn. O zână bun aduce daruri copiilor, nesupuși devine doar cenușă.

În România, „bunicul de zăpadă“ nume Mauch Krechun. Este foarte similar cu Moș Crăciun nostru. În Uzbekistan, numele lui Korbobo. El este îmbrăcat într-o haină în dungi și o tichie roșie. Korbobo plimbari pe un măgar încărcat cu saci de cadouri de Crăciun.